Přihlásit    Zažádat o účet

Společnost lékařské genetiky a genomiky
České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, z. s.

Informace pro účastníky

10. února 2024 13:02

Vážení účastníci konference Kaprasův den 2024,

jelikož se konference koná již příští středu, rádi bychom Vám ještě předem upřesnili několik informací:

Místo

Nejdůležitější informace – Letos se sejdeme v Kongresovém centru Hotelu Olšanka v Praze na Žižkově. Samostatný vchod do Kongresového centra je po příchodu k hotelovému komplexu po pravé straně (nechoďte tedy rovně k recepci hotelu).

Doprava a parkování

Hotel je přímo u zastávky tramvají (5, 9, 15, 26) Olšanské náměstí. Parkování v okolí hotelu není úplně snadné. Hotel má omezenou kapacitu míst (není možné místa rezervovat) v podzemní garáži, vjezd z ulice Lupáčova, parkovné se platí po akci s parkovacím lístkem na recepci; cena: 60,- Kč/hod, 400,- Kč více jak 5 hodin. Parkovat se dá rovněž na fialové zóně za hotelem v ulici Chelčického, jinak jsou v okolí většinou modré zóny (rezidentské – Praha 3).

Čas

Program je již k dispozici ke stažení na stránkách SLG (kde bude během krátké doby umístěn i elektronický sborník konference). Konference začíná registrací od 8:15, vlastní program začíná v 9:00 slavnostním zahájením. Konec předpokládáme v 17:00.

Registrace a platba

Registrace bude otevřena od 8:15. U registrace obdržíte konferenční materiály a stravenku na oběd. Upozorňujeme, že konferenční poplatek je možné uhradit pouze elektronicky (převodem, viz informace v registračním mailu), platba na místě není možná. Doporučujeme platit do konce tohoto týdne, aby se platba včas připsala na účet ČLS JEP. V případě pozdější platby doporučujeme vzít k registraci doklad o provedené transakci.

Potvrzení o platbě ze strany ČLS budou k dispozici u registrace, na vyžádání Vám jej vyhledáme. Pokud budete potřebovat elektronické potvrzení či jakékoliv úpravy v dokumentu, kontaktní osobou je paní Michaela Holášková z Ekonomického oddělení ČLS JEP (e-mail: holaskova@cls.cz).

Certifikáty a kredity

ČLK přidělila akci celkem 6 kreditů do programu celoživotního vzdělávání. Pokud jste při registraci uvedli identifikační číslo v ČLK, budou Vám kredity po skončení akce do Vašeho konta přidány automaticky. Certifikát v elektronické podobě obdrží všichni účastníci na emailovou adresu uvedenou při registraci.

Wi-Fi a Slido diskuse

V konferenčních prostorech je k dispozici wi-fi připojení k volné konferenční síti (bez hesla). V letošním roce budeme pro diskusi využívat konferenčního systému Slido, kdy pomocí svého chytrého telefonu můžete v průběhu sekce zadávat dotazy/postřehy k vybrané přednášce, ze kterých v diskusním bloku na konci každé sekce moderátoři vyberou ty nejzajímavější. Kód naší akce bude promítán i v rámci konference v podobě QR kódu.

Informace pro přednášející

Prezentaci připravte ve formátu PPT, PPTX nebo PDF. Prezentaci (či odkaz ke stažení, pokud je příliš velká) můžete poslat předem na adresu antonin.sipek@lf1.cuni.cz, nejpozději však do pondělní půlnoci). Prezentaci je možné nahrát také přímo v konferenčním sále, a to vždy před každou sekcí u technika, jehož místnost („velín“) je v nejvyšším místě hlediště. Prosím, mějte na paměti, že v průběhu běžící sekce již nelze přednášky nahrávat, proto svůj soubor nahrajte vždy včas před začátkem příslušné sekce.

Tak jako každý rok velice prosíme o striktní dodržení přiděleného času. Program je připraven velmi natěsno a nedodržení časového limitu zkracuje čas na diskusi a přestávky.

Informace pro posterovou sekci

Posterová sekce bude umístěna ve vyvýšené části Kongresového sálu hotelu Olšanka (balkon), která je volně přístupná ze spodní části sálu. K dispozici budou poster boardy s kobercovým povrchem (fixační materiál bude k dispozici), maximální využitelná plocha je 80×110 cm (šířka×výška). Doporučujeme postery vyvěsit již před začátkem úvodní sekce (tedy před 9. hodinou), sundat je můžete na konci odpolední kávové přestávky, nebo po ukončení konference (v 17:00).

Velice se těšíme na Vaši účast

Za pořadatele

Antonín Šípek Jr.
ÚBLG 1. LF UK a VFN